Η Εταιρεία Μας

Σχετικά με τη ΣΤΑΔΙΟΝ Α.Ε.

Η ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΕ ιδρύθηκε το 1992 και έκτοτε ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διοίκησης έργων και προγραμμάτων προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Αν και μικρή σε μέγεθος, με 12 μόνιμα στελέχη, η ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΕ είναι εδώ και 25 έτη η πλέον γνωστή εταιρεία συμβούλων διοίκησης έργου στον τομέα του Πολιτισμού στην Ελλάδα. Οι πελάτες την εμπιστεύονται γιατί οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της εγγυώνται: υψηλή ποιότητα, ταχύτητα, καινοτομία, άριστη σχέση κόστους/αξίας, αξιοπιστία, εξοικονόμηση πόρων, προσαρμογή στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Οι κύριοι τομείς δραστηριότητας και τα πιο χαρακτηριστικά έργα της ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΕ:

  1. Σύμβουλος διοίκησης των περισσότερων από τους μεγάλους ελληνικούς πολιτιστικούς φορείς σε έργα που σχετίζονται κυρίως με:
    1. υποδομές (θέατρα, μουσεία, κινηματογράφοι, αίθουσες εκθέσεων),
    2. μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ, εκπαιδευτικές δράσεις,
    3. έργα πληροφορικής (κυρίως ψηφιοποίηση και διαδικτυακή παρουσίαση πολιτιστικών και ιστορικών αρχείων), κυρίως στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμμάτων
  2. Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού. Από το 1997 ως το 2016, για την υλοποίηση όλων των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμμάτων στο πλαίσιο των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης 1994- 1999 και 2000-2006, καθώς και του ΕΣΠΑ 2007 – 2013: τα προγράμματα αυτά έχουν χρηματοδοτήσει εκατοντάδες έργα (ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, κατασκευή μουσείων, εκθεσιακούς χώρους, θέατρα κλπ.) με αξία μεγαλύτερη από ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ. Οι υπηρεσίες που παρασχέθηκαν από τη ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΕ περιλαμβάνουν: σύνταξη εγχειριδίων των προγραμμάτων, παρακολούθηση των έργων και παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου (κεντρικές και τοπικές) σχετικά με θέματα υλοποίησης, χρονικό προγραμματισμό, σύνταξη εκθέσεων για τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές αρχές, ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για την παρακολούθηση της πορείας των προγραμμάτων και των έργων. Από το 2016 ως σήμερα, η ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΕ παρέχει υπηρεσίες διοίκησης σε υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ για την υλοποίηση έργων πληροφορικής, οργάνωσης μουσειακών εκθέσεων και πιστοποίησης μουσείων.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν: υποστήριξη για τη συμμόρφωση προς το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και την εθνική νομοθεσία, πιστοποίηση διαδικασιών διοίκησης, υποβολή εκθέσεων στις αρχές χρηματοδότησης, συντονισμός Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων, σύνταξη τευχών δημοπράτησης, χρονικός προγραμματισμός, υποστήριξη στη σύναψη συμβάσεων, ασφάλιση των έργων, επίβλεψη και έλεγχος τήρησης των συμβατικών όρων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Μεταξύ των πελατών της ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΕ συγκαταλέγονται: η Ακαδημία Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη, το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ‘Νύχτες Πρεμιέρας’, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, η Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων και η Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, οι Περιφέρειες Πελοννήσου και Στερεάς Ελλάδος, οι Δήμοι Ιωαννίνων, Θήβας, Κομοτηνής, Καισαριανής, Ψαρών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Μουσείο Κανελλοπούλου, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, η ELEUSIS 2023, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, το Νοσοκομείο 'Σωτηρία', το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, το Athens Digital Arts Festival κ.ά.

Σύμβουλος διοίκησης δεκάδων πολυετών έργων που έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, έχει υποστηρίξει αποτελεσματικά τη σύναψη και την εκτέλεση πολλών εκατοντάδων συμβάσεων, από προσλήψεις προσωπικού έως μεγάλες κατασκευαστικές εργολαβίες, καθώς και διαπραγματεύσεις με χρηματοδοτικές αρχές. Κάποια από τα έργα αυτά είχαν λιγοστές πιθανότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης πριν ανατεθούν στη ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΕ.

Τα έργα με τα οποία έχει ασχοληθεί η ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΕ έχουν υποστεί επιτυχώς ενδελεχείς ελέγχους από τις ελληνικές ή / και τις ευρωπαϊκές αρχές χρηματοδότησης. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας εργάζεται σε ένα σκληρό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, έχει συνηθίσει να επιτυγχάνει εκεί όπου πολλοί αποτυγχάνουν, επειδή βασίζεται σε σταθερές αρχές, μακροπρόθεσμη στρατηγική και σκληρή προσπάθεια.

Ο βασικός πυρήνας της ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΕ περιλαμβάνει τα παρακάτω στελέχη, τα περισσότερα από τα οποία συνεργάζονται με την εταιρεία για περισσότερο από δύο δεκαετίες:

ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Αλέξης Φραγκιάδης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Οικονομολόγος ΕΚΠΑ, DEA, PhD Ιστορίας και Πολιτισμού στο European University Institute

32

Αντιπρόεδρος 1992 -2016

Τάκης Μαστραντώνης

Μέλος Δ.Σ.

Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, PhD Π. Αιγαίου στη Διαχείριση Αρχαιολογικών Έργων

36

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος 1992 -2016

Έφη Δεληνικόλα

Αρχιτέκτων-Αναστηλώτρια ΕΜΠ

46

Έλενα Τσαγκάρη

Οικονομολόγος, Msc Πανεπιστημίου Λονδίνου, Πτυχίο ΕΑΠ στον Ευρωπαίκό Πολιτισμό

35

Βάλια Καρακίτσου

Αρχαιολόγος ΕΚΠΑ, MA Μουσειολογία Amsterdam School of the Arts

30

Ελένη Παπαγεωργίου

Μηχανικός Υπολογιστών

25

Ανδρέας Δάγλας

Οικονομολόγος - Auditor

22

Ελένη Μαρινάκου

Αρχιτέκτων ΑΠΘ, Μεταπτυχιακό ΑΠΘ στην προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων
πολιτισμού, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων

14

Δανάη Ανεζάκη

Απόφοιτος Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ, Μεταπτυχιακό στις Τέχνες και τον Πολιτισμό Maastricht University

10

Κατερίνα Κούσκουρα

Αρχιτέκτων ΑΠΘ, ΜΑ Μουσειολογίας και Διαχείρισης πολιτισμού ΑΠΘ

14

Μαρία Ελεονώρα Φραγκιάδη

Πολιτική Επιστήμων ΕΚΠΑ, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Επικοινωνίας

30

Ιωάννα Καποκάκη

Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου, Μεταπτυχιακό Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Πολιτισμική Πληροφορική, την Επικοινωνία και τη Μουσειολογία

3

Νίκος Αργυρίου

Βοηθός Λογιστή

15

Διευθυνση

Μαυρομιχάλη 21, 10680, Αθήνα

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 210-3610644

Αρ.ΓΕΜΗ: 2000201000
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social: Facebook Stadion

Ωραριο Λειτουργιας

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:30 -17:00

Σάββατο, Κυριακή Κλειστά


ΣΤΑΔΙΟΝ Α.Ε.

Συμμετοχή στη δράση «Ψηφιακό Βήμα» του Ε.Π ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακό Βήμα» του Ε.Π ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020), η εταιρεία ΣΤΑΔΙΟΝ Α.Ε, πραγματοποίησε προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξοπλισμού γραφείων, εφαρμογές γραφείου (antivirus κ.λ.π), εξειδικευμένων λογισμικών και φιλοξενίας (hosting κ.λ.π), παρουσία στα social media και ανάπτυξη ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας. Κωδικός έργου: Ν10ΨΒ-001709.


Copyright © 2022 ΣΤΑΔΙΟΝ Α.Ε.. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Σχεδίαση ΕΠΑΦΟΣ Συστήματα Πληροφορικής.